vrijdag 10 februari 2012

Preview: Bruce Springsteen - Wrecking Ball



The Boss, wie kent hem niet? Bruce Springsteen komt 6 maart met een nieuw album: Wrecking Ball. De reguliere editie van dit album zal elf nummers bevatten en wordt geproduceerd door Ron Aniello, Jon Landua en The Boss zelf. Op de speciale editie van Wrecking Ball zal de tracklist aangevuld worden met twee extra nummers en tevens zal deze editie exclusieve artwork en foto's bevatten.



1. We Take Care of Our Own
2. Easy Money
3. Shackled and Drawn
4. Jack of All Trades
5. Death to My Hometown
6. This Depression
7. Wrecking Ball
8. You've Got It
9. Rocky Ground
10. Land of Hope and Dreams
11. We Are Alive
12. Swallowed Up*
13. American Land*

*Speciale editie


Gewone editie: http://www.freerecordshop.nl/muziek/wrecking-ball-bruce-springsteen-0886919425420
Speciale editie: http://www.freerecordshop.nl/muziek/wrecking-ball-special-ed-bruce-springsteen-0886919483628

Wat kunnen we van het album verwachten? Uiteraard de rebelse, op zoek naar een plek zijnde, maatschappijkritische Springsteen die we zo goed kennen. Dit album zal daarbij iets extra's hebben in vergelijking met Springsteens eerdere werk. Mooie marketingsstrategie natuurlijk, maar Manager John Landau heeft gezegd dat "Bruce zo diep heeft gegraven als hij maar kan om tot zijn visie voor het moderne leven te komen. De teksten vertellen een verhaal dat je nergens anders kunt horen en muzikaal is het zijn meest innovatieve werk van de afgelopen jaren. Hij heeft één van de beste albums van zijn carrière geschreven en zowel oude als nieuwe fans zullen Wrecking Ball kunnen waarderen."


Het eerste nummer van het album, We Take Care of Our Own, is al enige tijd uit en vanaf de eerste seconde is het overduidelijk een Springsteen-nummer. Wellicht mist het net dat beetje extra om een echt uitzonderlijk nummer te worden, maar aangezien dit het eerste materiaal is wat we horen van het nieuwe album, zal Springsteen waarschijnlijk niet direct het achterste van zijn tong laten zien. Wel is We Take Care of Our Own gewoon een strak, recht voor zijn raap rocknummer met het herkenbare jaren tachtig gevoel. Het belooft in ieder geval heel wat voor het album.

Andere nummers van het album die al bekend zijn omdat hij ze al meerdere malen live gespeeld heeft zijn Land of Hope and Dreams en American Land (enkel op de speciale editie). Ik kijk persoonlijk erg uit naar het album en zal zodra hij uit is ook een review op deze blog zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten