woensdag 22 februari 2012

Coldplay - Mylo Xyloto

Het album is al een tijdje uit, maar na het aanprijzen van LMFAO van gisteren, kan deze plaat ook wel: Mylo Xyloto van Coldplay.


1. Mylo Xyloto
2. Hurts Like Heaven
3. Paradise
4. Charlie Brown
5. Us Against The World
6. M.M.I.X
7. Every Teardrop Is A Waterfall
8. Major Minus
9. U.F.O.
10. Princess Of China
11. Up In Flames
12. A Hopeful Transmission
13. Don't Let It Break Your Heart
14. Up With The Birds


Onder andere hier verkrijgbaar: http://www.freerecordshop.nl/muziek/mylo-xyloto-coldplay-5099908755322

Dit album doet eigenlijk wat je van Coldplay verwacht, aanstekelijke popliedjes volgen elkaar op zonder echt stijlbreuk te kennen in vergelijking met het oudere werk. De band zelf wil altijd doen geloven dat ze baanbrekend bezig zijn, maar dat zijn ze gewoonweg niet. Geen probleem trouwens, want Mylo Xyloto is wederom een plaat die heel goed wegluistert.

De eerste vier nummers zijn aardige up-tempo nummers die het thema van de cd goed weergeven. Dit thema is vrolijkheid (disclaimer: volgens mij) en dat hoor je aan de nummers af. Daarna volgen 'Us Against The World', wat een mooi opbouwend rustig nummer is, en 'M.M.I.X'., een goede overgang naar 'Every Teardrop is a Waterfall'. 'Major Minus' laat dan ineens toch een soort van politieke boodschap horen. Het meest rauwe nummer van het album. Daarna komt de vrolijkheid weer terug met up-tempo nummers die barsten van het optimisme.

Mylo Xyloto doet precies wat je ervan zou verwachten. Coldplay lijkt het niet aan te durven om hier en daar toch wat maatschappijkritischer te zijn, iets was misschien wel van ze geacht wordt. Maar waarom zouden ze ook, ze zijn muzikanten om muziek te maken en dat kunnen ze. Gewoon een cd die lekker wegluistert, niets meer en zeker niets minder.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten