maandag 13 februari 2012

Birdy - Birdy

Veel hedendaagse artiesten vinden hun weg naar de top via het internet. Zo ook Birdy, haar cover van Bon Ivers 'Skinny Love' werd een hit op YouTube en nu is zij niet meer weg te denken uit de hitlijsten. 'Skinny Love' is afkomstig van haar naamloze debuutalbum Birdy.



Tracklist
1. 1901
2. Skinny Love
3. People Help The People
4. White Winter Hymnal
5. The District Sleeps Alone Tonight
6. I'll Never Forget You
7. Young Blood
8. Shelter
9. Fire and Rain
10. Without a Word
11. Terrible Love




Hier te koop: http://www.freerecordshop.nl/muziek/birdy-birdy-5052498595822

De pas 15-jarige Jasmine van den Bogaerde, die schuilgaat achter artiestennaam Birdy, laat op haar debuutalbum horen een prachtige stem in huis te hebben. Passend fragiel, maar ook emotioneel sterk. Haar album bevat voornamelijk covers van bekende artiesten (Bon Iver, The XX, James Taylor) die zij in stijl eigengemaakt heeft. Sommige critici vragen zich af hoe een 15-jarig meisje nou zulke op levenservaring bewuste nummers kan zingen. 'Skinny Love' heeft bijvoorbeeld niet een tekst die je zou verwachten van iemand van die leeftijd, maar daar moet je mijns inziens doorheen luisteren. Het zijn stuk voor stuk mooie nummers die prachtig gezongen worden, punt.

Door de covers wordt ze door sommigen ook wel gezien als noviteit, maar het folky 'Without a Word', het enige zelfgeschreven nummer op de cd, laat horen dat we meer van haar mogen verwachten. Deze vogel zal vrijwel zeker uitvliegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten