donderdag 16 februari 2012

Gers Pardoel - Deze Wereld is van Jou

Sinds Gers Pardoel een bijdrage leverde aan het nummer 'Broodje Bakpao' van The Opposites is zijn carrière in sneltreinvaart omhoog geschoten. Nu twee jaar later staat hij onder contract bij Nederlands grootste hiphoplabel TopNotch en sinds oktober 2011 ligt zijn debuutalbum 'Deze Wereld is van Jou' in de winkel.

1. Deze Wereld is van Jou
2. Morgen Ben Ik Rijk
3. Denk
4. Vandaag
5. Ik Neem Je Mee
6. De Money & De Faam
7. Zijn
8. 20.03
9. Spookstad
10. Eenzaam op de Bank
11. Bagagedrager
12. Zweef
13. We Missen Je
14. Emotioneel Hart
15. Op Zoek naar de Symphonie

Hier te koop: http://www.freerecordshop.nl/muziek/deze-wereld-is-van-jou-gers-pardoel-0602527834191

De titel van het album is qua zoetsappigheid gelukkig geen voorbode voor het album, want dat is zeker niet slecht. Op het album neemt Gers de luisteraar mee in zijn wereld en zijn denkbeelden. Dit kenmerkt zich door een strak rijmschema en een fijne flow, uiteraard met de misschien iets té simplistische maar wel herkenbare teksten die we gewend zijn van Gers.

Het eerste nummer is direct de titeltrack, waarin we een relacte Gers horen in samenwerking met Phatt, die een niet al te storend autotunerefreintje voor zijn rekening neemt. Helaas is dit wel één van de minst storende refreinen van het album, dat is iets waarin Gers (of z'n gastmuzikanten) nog moet groeien. Herkenbare refreinen zijn in dit geval niet altijd de beste keuze. Zo zitten er in meerdere nummers clichématige hooks die meer kwaad doen dan goed en zo de kwaliteit van de nummers ondermijnen.

Hoogvliegers zijn de nummers 'Ik Neem Je Mee' en 'Bagagedrager', die een vrolijk soms wat melancholiek  gevoel opwekken. Maar Gers staat niet alleen voor gezelligheid, want op 'Eenzaam op de Bank' en 'We Missen Je' horen we een serieuzere kant van de rapper. Gers had zich een slechter debuut kunnen bedenken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten