woensdag 8 februari 2012

Anneke van Giersbergen - Everything is Changing

Anneke van Giersbergen kennen we natuurlijk van de succesvolle rockformatie The Gathering. Deze band maakte grensverleggende muziek, dat ieder album een ander spectrum van muzikaliteit uitlichtte. Maar in 2007 besluit Anneke de band te verlaten en haar eigen band Agua de Annique op te zetten. Na het debuutalbum werd al gauw duidelijk dat het hier meer ging om een soloproject met begeleidingsband. Haar nieuwe album Everything is Changing brengt ze dan ook uit onder haar eigen naam.




Tracklist
1. Feel Alive
2. You Want to Be Free
3. Everything Is Changing
4. Take Me Home
5. I Wake Up
6. Circles
7. My Boy
8. Stay
9. Hope, Pray, Dance, Play
10. Slow Me Down
11. Too Late
12. 1000 Miles Away from You




Onder andere hier te koop: http://www.freerecordshop.nl/muziek/everything-is-changing-van-giersbergen-anneke-5414939176821

Anneke lijkt op Everything is Changing eindelijk de perfecte mix gevonden te hebben tussen pop en hard gitaarwerk. Dit is haar eerste echt stevige soloalbum, maar ook direct haar meest toegankelijke. Super om te horen dat hard en toegenkelijk goed samen kunnen, te meer ook omdat haar interesse zelf heel erg schommelt tussen harde (progressieve) rock en toegankelijke popliedjes.

Everything is Changing zit productioneel heel goed in elkaar, Annekes herkenbare stem komt goed uit en valt heel natuurlijk in de mix. Uiteraard zijn vergelijkingen snel gemaakt, zo lijken nummers als My Boy, Stay en Too Late uit het repertoire van The Cranberries te komen en horen we wat Evanescence in Take me Home en I Wake Up. Maar dit neemt niet weg dat de nummers toch echt 'Anneke van Giersbergen' ademen. Misschien niet voor het grotere publiek weggelegd door het missen van die ene radiovriendelijke hit, maar voor mij is dit een topalbum dat je 12 nummers lang geboeid houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten