maandag 20 februari 2012

Emeli Sandé - Our Version of the Events


Ik kijk net naar de albumhitlijsten en zie dat Emeli Sandé met 'Our Version of the Events' nieuw binnen is gekomen op nummer 9. Aangezien haar single 'Heaven' echt ijzersterk was, is dit album wel een luisterbeurt waard.

1. Heaven
2. My Kind of Love
3. Where I Sleep
4. Mountains
5. Clown
6. Daddy
7. Maybe
8. Suitcase
9. Breaking the Law
10. Next to Me
11. River
12. Lifetime
13. Hope
14. Read All About It




Onder andere hier te koop: http://www.freerecordshop.nl/muziek/our-version-of-the-events-emeli-sande-5099967896820

Sandé is bekend als songwriter voor onder andere Cher Lloyd, Susan Boyle, Preeya Kalidas, Leona Lewis, Cheryl Cole en Tinie Tempah. Daarnaast heeft American Idol-jurylid Simon Cowell haar zijn favoriete songwriter van dit moment genoemd. Nummers maken voor anderen kan ze dus zeker en 'Heaven' laat horen dat ze ook zichzelf daarin niet overslaat. Dit nummer is de albumopener en is nog altijd even mooi, maar helaas is de rest van het album minder hoogstaand.

Er zijn te weinig hoogtepunten te vinden op 'Our Version of the Events'. Het enige nummer wat zich kan meten aan 'Heaven' is het sinistere 'Daddy'. In dit nummer accentueert Sandé de tekst zo perfect dat het heel dreigend overkomt. Dit is echt een nummer wat alleen zij kan zingen en wat ze misschien ook wel daarom nooit af zou moeten staan.

Verder zijn het geen slechte nummers, maar ook geen hoogvliegers. De akoestische ballad 'Breaking the Law' klinkt meer als een b-kantje van een single en dient echt als opvulling. Opvolger 'Next to Me' laat een groovy geluid horen wat de nodige afwisseling geeft op het album. In het nummer 'Hope' horen we een Mariah-achtige R&B terug, maar het mist de spanning om echt een topnummer te worden als 'Heaven' of 'Daddy'.

Het grote probleem met 'Our Version Of Events' is dat het allemaal te veilig is. Sandé onderscheidt zich niet door de nodige risico's te nemen. Veel nummers vervagen in vergetelheid door minimaal gebruik van spannende muziek. Met haar stem is niets mis, zingen kan ze, maar daaronder horen we veelal nietszeggende piano en strijk-arrangementen. En dat is jammer, want Sandé verdient echt beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten