maandag 2 april 2012

Acda en De Munnik - 't Heerst

't Heerst zeggen ze wel eens, refererend aan bijvoorbeeld verkoudheid of de griep. Deze periode is net voorbij, hoewel de temperatuur nu toch weer wat naar beneden duikt, maar toch hebben Acda en de Munnik besloten hun album aan de begin van de lente uit te brengen. Hooikoorts heerst, is dat iets? Zonder gekheid, het gaat om de onverschilligheid die heerst op dit album.

1. Voetstuk Staan
2. Kom Dan Bij Mij
3. Hé Mooie Vriend
4. Suiker En Azijn
5. Amsterdam (Hij Die Slentert)
6. Geluk Heb Je Te Leen
7. Hier Voor Jou
8. Jij Hoort Bij Mij
9. In Gedachten
10. Halve Zinnen
11. Woorden Van Een Ander
12. Geef Me Al Je Armen
13. Kop Van Zuid
14. Sterker Nu Dan Ooit
15. Kijk Me Na

Hier verkrijgbaar: http://www.freerecordshop.nl/muziek/t-heerst-cd-acda-de-munnik-8718375087657

Onverschilligheid is het thema van het duo's nieuwe theatershow en komt misschien in mindere mate aan bod op dit album, maar maatschappijkritisch is 't Heerst zeker. Zo gaat het eerste nummer, wat tevens de eerste single van het album is, over het niet op een voetstuk mogen staan. "De Nederlander" waardeert dat soort gedrag meestal niet zo.

Op de hoes prijkt 'recorded in Memphis', maar erg rock 'n roll wordt het nergens. Gelukkig maar, want Acda en de Munnik weten altijd mooie nummers te maken die prachtig zijn in hun eenvoud en naaktheid. Zo ook op 't Heerst, wat bol staat van de aanstekelijke popliedjes zoals we die van Acda en de Munnik kennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten