donderdag 12 april 2012

The Kyteman Orchestra

The Kyteman Orchestra, dat is alles. Geen albumtitel of geen artiest? Het is een kwestie van perspectief, dit hele album en de hele ervaring. Vaag? Nee, The Kyteman Orchestra.

1. Intro
2. While I Was Away 
3. Truth or Dare 
4. Angry at the World 
5. Long Lost Friend 
6. Preaching to the Choir 
7. 7/8 
8. The Void 
9. The Mushroom Cloud 
10. The Ballad 
11. On S'en Fout 
12. Day One

Hier verkrijgbaar: http://www.freerecordshop.nl/muziek/the-kyteman-orchestra-the-kyteman-orchestra-8714835093763  
 
Niemand kan en mag ontkennen dat Colin Benders een wonderlijk artiest is. Onder zijn artiestennaam Kyteman doet hij gewoon wat hij wil, wat hij leuk vindt en waar hij zich goed bij voelt. Of hij het meesterbrein of enkel de aanstichter is weet ik niet, maar hij heeft samen met een groep briljante muzikanten een beleving neergezet die zijn weerga niet kent. Album? Nee, beleving.

Hiphop komt zeker terug op dit album, zij het perfect verwoven in de klassieke klanken en arrangementen. Kyteman regeert als trompettist en orkestleider, ruimte latend voor ieder individu om zijn of haar kunstje te doen. Dit leidt tot een epische soundtrack van het hedendaagse leven, wat zich wellicht meer identificeert als een kunstuiting dan muziek. Uit deze review word je je toch geen wijs, dus luister deze magistrale uitgave en oordeel zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten